«Putras nedēļā» restorānos un skolās atgādinās par ēšanas tradīcijām Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 5. līdz 11.oktobrim Latvijas restorānos notiks "Putras nedēļa", kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem, informē akcijas rīkotāju pārstāve Inese Ozoliņa.

Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas kopā ar populārajām „Herkuless” pārslām. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas. Pateicoties šefpavāru piedāvātajām putras receptēm, sabiedrībai būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus. Vienlaikus šogad liela uzmanība tiek pievērsta putrai un tās kultūrvēsturiskajam mantojumam, veicinot putrai veltītu sakāmvārdu un parunu atdzimšanu mūsdienīgās noskaņās.

Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdieniem piedalīsies vairāki restorāni: "Fazenda", "Zoste", "Avalon", "Neiburgs", "Garāža", "MaMa", "Kasha Gourmet", "Amber Way", atpūtas centrs “Rožmalas” un kafejnīcu tīkls “Cup&Cino”. "Putras nedēļa" Rīgas restorānos notiks „Putras programmas 2015” ietvaros. 

Šogad oktobrī "Putras diena" un "Putras mēnesis" Latvijā tiks svinēts ar daudzām aktivitātēm, kas, galvenokārt, ir saistītas ar skolām. Oktobrī skolās notiks "Putras programma", kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties "Putras stundās" un čempionātā "#PUTRINGS", kas veltīts jaunu putru tradīciju veidošanai un putras sakāmvārdiem un parunām. Savukārt restorānā "Fazenda" tiks atklāta "Putras vēstniecība", kurā bērni kopā ar restorāna šefpavāru mācīs pieaugušos, kāpēc ir jāēd putras un cienās ar garšīgām, pašu gatavotām putrām. Šefpavāri iesaistīsies sociālā projektā un mācīs bērnus gatavot putras.

"Putras dienas" un "Putras nedēļas" mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

„Putras programmu 2015” sadarbībā ar Veselības ministriju (VM), Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) organizē AS „Rīgas dzirnavnieks”. "Putras nedēļa" restorānos norit sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti