Pupiņu braunijs ar ērkšķogām - veselīgais našķis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Brauniju jeb brūnīti var pagatavot arī pilnībā bez miltiem, aizvietojot tos ar pupiņām. Papildini to ar ērkšķogām un izdosies lielisks sezonas saldēdiens. Izmēģini pagatavot veselīgo brauniju pēc grafikas dizainera Miķeļa Baštika receptes, ko viņš atklāja LTV raidījumā "Es mīlu ēdienu"!

 

Sastāvdaļas:

  • 125 g sviesta vai kokosriekstu eļļas
  • 150 g tumšās šokolādes (vismaz 70%)
  • 400 g pupiņu (izvārītu)
  • 3 ēdamkarotes rūgtā kakao
  • 3 lauku olas
  • 200 ml agaves, kļavu vai dateļu sīrupa
  • sāls
  • bļodiņa ērkšķogu

Mērcei:

  • zemenes
  • medus

Pagatavošana:

  1. Ūdens peldē, t.i., karsējot katliņā ūdeni un pa virsu liekot metāla trauciņu, izkausē taukvielas un šokolādi.
  2. Sakuļ olas, pievieno mīkstas, novārītas pupiņas, sāli, kakao un visu labi sablendē kopā.
  3. Pievieno sīrupu, kā arī izkausēto šokolādi un kokosriekstu eļļu.
  4. Pievieno ērkšķogas (var aizstāt ar plūmēm, ķiršiem, riekstiem u.c.).
  5. Masu liek ietaukotā veidnē un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30–40 minūtes.
  6. Vislabāk garšos pēc vairākām stundām – ja cep vakarā, tad nākamajā rītā būs izcili.
  7. Mērci pagatavo, blenderī samaļot zemenes un klāt liekot medu.

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2017. gada 20. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti