Sastāvdaļas:
- 125 g sviesta vai kokosriekstu eļļas
- 150 g tumšās šokolādes (vismaz 70%)
- 400 g pupiņu (izvārītu)
- 3 ēdamkarotes rūgtā kakao
- 3 lauku olas
- 200 ml agaves, kļavu vai dateļu sīrupa
- sāls
- bļodiņa ērkšķogu
Mērcei:
- zemenes
- medus
Pagatavošana:
- Ūdens peldē, t.i., karsējot katliņā ūdeni un pa virsu liekot metāla trauciņu, izkausē taukvielas un šokolādi.
- Sakuļ olas, pievieno mīkstas, novārītas pupiņas, sāli, kakao un visu labi sablendē kopā.
- Pievieno sīrupu, kā arī izkausēto šokolādi un kokosriekstu eļļu.
- Pievieno ērkšķogas (var aizstāt ar plūmēm, ķiršiem, riekstiem u.c.).
- Masu liek ietaukotā veidnē un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30–40 minūtes.
- Vislabāk garšos pēc vairākām stundām – ja cep vakarā, tad nākamajā rītā būs izcili.
- Mērci pagatavo, blenderī samaļot zemenes un klāt liekot medu.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2017. gada 20. septembrī.