Pupiņu biezenis ar salātlapu kraukšķi – «Ciemiņš virtuvē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šefpavārs Raimonds Zommers sevi dēvē par kurzemnieku, un šoreiz - pirmssvētku dienā -  raidījumā “Ciemiņš virtuvē” viņam būs īpaša iespēja satikt savu novadnieku, leģendām apvīto mūziķi Igo. Uzdevums Zommeram nebūs vienkāršs, jo Igo ir labas garšas pazinējs.

Igo virtuve pārsteidz ar iespaidīgu garšvielu klāstu un cūku pupām, kuras šefpavārs Raimonds Zommers nekautrējas likt lietā. Uzkodai top pupiņu biezenis ar salātu kraukšķi.

Pupiņu biezenis ar salātlapu kraukšķi

3 personām

Kefīrs – 0,5 l
Maltas kaltētas nātres – 1 ēdamkarote
Selerija kāts – 1 gab.
Siers – 100 g
Ziemai sagatavotas cidonijas – 3 tējkarotes
Tomāti – 1 gab.
Sauja cūku pupu
Bazilika eļļa – 1 tējkarote
Sezama eļļa – 1 tējkarote
Ķīnas kāposts – 3 lapas
Sāls

Pagatavošana

Blenderī liek cūku pupas, smalki sagrieztu selerijas kātu, pievieno maltas kaltētas nātres, sāli, sieru un kefīru. Visu sablenderē, nogaršo, pievieno bazilika eļļu un vēlreiz sablenderē. Pārlej masu citā traukā un liek ledusskapī. 

Attīra tomātu no mizas un sēklām. Tomātu, ieskaitot serdi, sagriež kubiņos, pievieno sagatavotas cidonijas, sezama eļļu - visu rūpīgi samaisa. No Ķīnas kāposta lapām izmanto tikai kraukšķīgo vidu, viena salātlapa - viena strēmele.

Pasniegšana

Uz zupas šķīvja malas liek salātlapas strēmeli, kura pārklāta ar tomāta un cidonijas miksli. Šķīvī ielej atdzesētu zupu, pievieno 3 pilienus bazilika eļļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti