Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 2. sērija

Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 3. sērija

«Gatavo dabā» 3. sērija

Priežu sviestā cepts puķkāposts – «Gatavo dabā» recepte

LTV1 skatītāji no septembra sākuma ik otrdienu plkst.19.30 var vērot raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Trešajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis gatavot devās dodas uz Skaistkalnes puses mežiem. Kopā ar meža ekspertu Kasparu Riži un jauno talantīgo garšu pētnieku Ritvaru Tomu Loginu viņi izzināja brūklenes. Gan to dabiskajā vidē, gan uz šķīvja. Kaspars izstāstīja, kā un kur tās aug, Toms - kā brūklenes fermentēt, bet Renārs pagatavoja pīli ar brūklenēm. Tāpat raidījumā gatavota "pasta karbonara" un priežu sviestā cepts puķkāposts.

Priežu sviestā cepta puķkāposta recepte

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta
  • Puķkāposts
  • Priežu zari

Gatavošana:

  1. Pannā liek sviestu un puķkāpostu, sagrieztu vidēji lielos gabalos.
  2. Klāt liek arī priežu zariņus, lai priežu skujas atdotu savu garšu sviestam.
  3. Svarīgi ir ar izkusušo sviestu visu laiku apliet puķkāpostus, lai tie ceptos vienmērīgi un no visām pusēm sviests puķkāpostu karamelizētu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti