Trešajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis gatavot devās dodas uz Skaistkalnes puses mežiem. Kopā ar meža ekspertu Kasparu Riži un jauno talantīgo garšu pētnieku Ritvaru Tomu Loginu viņi izzināja brūklenes. Gan to dabiskajā vidē, gan uz šķīvja. Kaspars izstāstīja, kā un kur tās aug, Toms - kā brūklenes fermentēt, bet Renārs pagatavoja pīli ar brūklenēm. Tāpat raidījumā gatavota "pasta karbonara" un priežu sviestā cepts puķkāposts.
Priežu sviestā cepta puķkāposta recepte
Sastāvdaļas:
- 100 g sviesta
- Puķkāposts
- Priežu zari
Gatavošana:
- Pannā liek sviestu un puķkāpostu, sagrieztu vidēji lielos gabalos.
- Klāt liek arī priežu zariņus, lai priežu skujas atdotu savu garšu sviestam.
- Svarīgi ir ar izkusušo sviestu visu laiku apliet puķkāpostus, lai tie ceptos vienmērīgi un no visām pusēm sviests puķkāpostu karamelizētu.