Pļenca - «Iekodies Kurzemē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Iekodies Kurzemē"  viesojas pie saimnieces Saldus novadā un gatavo pļencu jeb sāļo rudzu mīklas plātsmaizi. Piedāvājam šīs Kurzemes garšas recepti.

Sastāvdaļas:

  • rudzu milti mīklai
  • cauraudzis
  • sīpols
  • siļķe
  • skābais krējums
  • ola 

Pagatavošana:

  1. Pagatavo rauga mīklu no rudzu miltiem.
  2. Liek uz pannas un nedaudz uzraudzē, apm. 15 min.
  3. Tad pilda ar žāvētu cauraudzi (var likt šķēlītes, var sagriezt sīki kā pīrāgiem).
  4. Virsū liek gredzenos sagrieztus sīpolus, tad siļķi.
  5. Visu bagātīgi pārlej ar skābu krējumu, kam piekulta ola.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti