“Es mīlu ēdienu” viesojas pie Latvijas blogeriem, lai iepazītu viņu ēst gatavošanas prasmes un filozofiju.
Raidījuma vadītāja, dzīves gardēde Ilze Jurkāne ar lielu pieredzi virtuvē un īstu, patiesu mīlestību pret ēdienu devās ciemos pie ēdienu blogeres Ingas Kalniņas (bloga ''Lepetitpot'' īpašnieces), lai noskaidrotu, kāpēc viņa gatavo, raksta, fotografē, publicē un visbeidzot mīl tieši ēdienu.
Crepes Suzette jeb plānās pankūkas ar apelsīniem
4 personām
Sastāvdaļas
Pankūku mīkla:
- 500 ml piena
- 250 g miltu
- 3 olas
- smalkais sāls (naža gals)
- 40 g cukura
- 40g sviesta
- sviests vai eļļa cepšanai
Suzette mērce:
- cukurs
- apelsīnu sula vai apelsīnu daiviņas
- sviests
Pagatavošana
Pagatavot pankūku mīklu: izsijāt miltus, izveidot tajos bedrīti. Bedrītē ielej sāls, cukura, olu maisījumu (ļoti viegli samaisīti). Iemaisa miltus, lejot klāt pienu (vai alu, ja grib biezas pankūkas). Labi samaisīt un izlaist mīklu caur sietu. Pievienot mīklai kausētu sviestu un samaisīt.
Pārklāt mīklu ar pārtikas plēvi un ļaut atpūsties apmēram 20 minūtes. Kad mīkla atpūtusies, cep plānās pankūkas sev vēlamajā lielumā.
Sagatavo Suzette sviestu: mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, kurš stāvējis uz apelsīnu daiviņām un vienas citrona daiviņas. Šo sviestu liek uz pannas un kausē, kad tas ir karsts, uzliek pankūku, pārlej ar Grand Marnier (flambē) un pasniedz uzreiz. Reizēm sviestam uz pannas vēl pievieno apelsīnu sulu.