Pilngraudu pankūkas ar nātru krēmu un pieneņu medu – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" gatavot dabā devās uz Inčukalnu. Kopā ar šefpavāru un dabas garšu pētnieku Žani Raivo Behmani viņi lasīja mežā atrodamos garšaugus un devās pastaigā gar Gauju.

Pēcāk uz uguns tapa pie dēļa naglota zivs (kopā ar dārzeņiem) un pilngraudu pankūkas.

Pilngraudu pankūkas ar nātru krēmu un pieneņu medu – recepte

Sastāvdaļas:

  • 100 g speltas kviešu miltu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 100 ml piena
  • 50 g pieneņu medus mīklai un pasniegšanai
  • 100 ml saldā krējuma
  • eļļa cepšanai
  • sauja svaigu nātru
  • zaķkāpostu ziedi dekorācijai

Gatavošana:

  1. Sajauc pankūku mīklu (abu veidu milti, ola, piens, pieneņu medus) un ļauj tai ievilkties.
  2. Sagatavo nātru krēmu: aplej svaigas nātres ar verdošu ūdeni, izvelk nātres no ūdens, nospiež lieko mitrumu, smalki sakapā un liek krūzītē.
  3. Nātres aplej ar saldo krējumu un ar rokas blenderi pāris reizes uzkuļ. Nātres būs sablenderējušās, krēms būs sakūlies un kļuvis viegli zaļš.
  4. Uzcep pankūkas un kārto tās uz šķīvja. Pāri lej pieneņu medu un liek vienu karoti ar krēmu. Krēmu dekorē ar zaķkāpostu ziediem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti