Pēcāk uz uguns tapa pie dēļa naglota zivs (kopā ar dārzeņiem) un pilngraudu pankūkas.
Pilngraudu pankūkas ar nātru krēmu un pieneņu medu – recepte
Sastāvdaļas:
- 100 g speltas kviešu miltu
- 100 g kviešu miltu
- 1 ola
- 100 ml piena
- 50 g pieneņu medus mīklai un pasniegšanai
- 100 ml saldā krējuma
- eļļa cepšanai
- sauja svaigu nātru
- zaķkāpostu ziedi dekorācijai
Gatavošana:
- Sajauc pankūku mīklu (abu veidu milti, ola, piens, pieneņu medus) un ļauj tai ievilkties.
- Sagatavo nātru krēmu: aplej svaigas nātres ar verdošu ūdeni, izvelk nātres no ūdens, nospiež lieko mitrumu, smalki sakapā un liek krūzītē.
- Nātres aplej ar saldo krējumu un ar rokas blenderi pāris reizes uzkuļ. Nātres būs sablenderējušās, krēms būs sakūlies un kļuvis viegli zaļš.
- Uzcep pankūkas un kārto tās uz šķīvja. Pāri lej pieneņu medu un liek vienu karoti ar krēmu. Krēmu dekorē ar zaķkāpostu ziediem.