Trešajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis gatavot devās dodas uz Skaistkalnes puses mežiem. Kopā ar meža ekspertu Kasparu Riži un jauno talantīgo garšu pētnieku Ritvaru Tomu Loginu viņi izzināja brūklenes. Gan to dabiskajā vidē, gan uz šķīvja. Kaspars izstāstīja, kā un kur tās aug, Toms - kā brūklenes fermentēt, bet Renārs pagatavoja pīli ar brūklenēm. Tāpat raidījumā gatavota "pasta karbonara" un priežu sviestā cepts puķkāposts.
Pīles kājas alus mērcē, vārītas katliņā
Sastāvdaļas:
- Pīles kājas
- Burkāns
- Sīpols
- Ķiploks
- Pastinaks
- Alus
- Ūdens
Gatavošana:
- Pīles kājas un dārzeņus apcep uz pannas.
- Tad tos liek katliņā ar biezām malām vārīties. Ja katliņš būs plāns, tad pīle vai dārzeņi var piedegt.
- Aplej to visu ar alu un ūdeni (pusi uz pusi), lai visu nosedz, un atstāj vārīties uz divām stundām.
Pīles fileja
Sastāvdaļas:
- Pīles fileja
Gatavošana:
- Pīles fileju apcep uz pannas, no katras puses ap 2-3 minūtem un liek pasautēties katliņā pie pārējām kājām un dārzeņiem vēl uz divām minūtēm.
Fermentētas brūklenes
Gatavošana:
- Uz 100 g brūkleņu ņem 1,5 g sāls, samaisa un liek burkā.
- Vienu mēnesi patur burku istabas temperatūrā un tad to liek ledusskapī.
- Katrā fermentēšanas stadijā garša nedaudz atšķiras, bet visgardāk to ēst ne ātrāk kā pēc pusgada, ko burka pavadījusi ledusskapī.