Pīle šampanietī ar pavasara dārzenīšiem un griķu pastu
Sastāvdaļas:
- 500 g “Gusts Apinis” griķu pastas
- 1 pīle
- 1 pudele dzirkstoša vīna
- Sāls, svaigi malti melnie pipari
- Svaigs rozmarīns
- 250 g jauno burkāniņu
- 250 g jauno zirnīšu
- 2 krāsu paprikas
- Cietais siers ''Džiugas'' (nogatavināts 18 mēnešus) pasniegšanai
Pagatavošana:
- Pīli sadala porciju gabalos un uz pannas apcep zeltaini brūnu.
- Gaļu liek sautējamā traukā, pārlej ar pudeli dzirkstošā vīna, pievieno sāli, piparus un svaigu rozmarīnu un atstāj uz pusotru stundu sautēties.
- Kad gaļa gandrīz gatava, sagatavo dārzenīšus – visus aptuveni vienādos gabaliņos.
- "Vok" pannā uzkarsē sezama eļļu un tajā strauji apcep dārzeņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
- Pīli izņem no mērces un atdala no kauliem, saplūkājot kumosa gabaliņos.
- Pīles mērcē liek pastu, to sacilājot kopā ar mērci, pievieno arī pīles gaļu. Ja šķidruma liekas par maz, pievieno pašu pastas ūdeni – vismaz pustasīti.
- Dārzenīšus pasniedz atsevišķi pie ļoti sātīgās griķu pastas.