Pīle šampanietī ar dārzeņiem un griķu pastu – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 4 mēnešiem.

Latvijas Televīzijas raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne dodas ciemos pie dzīvespriecīgās un smaidīgās Signes Šlosbergas. Kā ir Latvijā audzēt kvinoju, un kā Signe nonāca līdz idejai pašai gatavot griķu pastu? Sarunas par biznesu, grāmatām un ēdienu. Bet vēlāk virtuvē top gan pīle šampanietī, gan gardā griķu pasta, gan kvinojas un baltās šokolādes deserts ar zemenēm. 

Pīle šampanietī ar pavasara dārzenīšiem un griķu pastu

Sastāvdaļas:

  • 500 g “Gusts Apinis” griķu pastas
  • 1 pīle
  • 1 pudele dzirkstoša vīna
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari
  • Svaigs rozmarīns
  • 250 g jauno burkāniņu
  • 250 g jauno zirnīšu
  • 2 krāsu paprikas
  • Cietais siers ''Džiugas'' (nogatavināts 18 mēnešus)  pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Pīli sadala porciju gabalos un uz pannas apcep zeltaini brūnu.
  2. Gaļu liek sautējamā traukā, pārlej ar pudeli dzirkstošā vīna, pievieno sāli, piparus un svaigu rozmarīnu un atstāj uz pusotru stundu sautēties.
  3. Kad gaļa gandrīz gatava, sagatavo dārzenīšus – visus aptuveni vienādos gabaliņos.
  4. "Vok" pannā uzkarsē sezama eļļu un tajā strauji apcep dārzeņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  5. Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  6. Pīli izņem no mērces un atdala no kauliem, saplūkājot kumosa gabaliņos. 
  7. Pīles mērcē liek pastu, to sacilājot kopā ar mērci, pievieno arī pīles gaļu. Ja šķidruma liekas par maz, pievieno pašu pastas ūdeni – vismaz pustasīti.
  8. Dārzenīšus pasniedz atsevišķi pie ļoti sātīgās griķu pastas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti