Pildīta cūkgaļas karbonāde mīklas apvalkā - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šoreiz raidījumā saimnieces viesojās pie Valdas Upenieces Saldus novada Nīgrandes pagasta mājās “Ģinas”. Galvenā ēdiena godā saimniece cēla pildītu cūkgaļas karbonādi mīklas apvalkā.

Galvenais ēdiens "Latvijas rudens"

Sastāvdaļas

  • 8 vidējas karbonādes šķēles
  • 100 g izvārīta ķirbja
  • 70 g izvārītu pīlādžu
  • 12 dzērvenes
  • 1 ēdamkarote medus
  • pipari
  • sāls
  • sviests

Mīklai

  • 1 ola
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • sāls
  • 1 vidēja izmēra burkāns
  • selerijas sakne
  • ūdens

Pagatavošana

Gaļas šķēles izklapē, pārkaisa sāli, piparus.

Ķirbi un pīlādžus smalki sakapā un sajauc ar medu.

Vienai karbonādes šķēlei liek virsū tējkaroti ķirbja un pīlādžu masas un trīs veselas dzērveņu ogas, uzklāj pa virsu otru gaļas šķēli un malas aizloka.

Pagatavo pabiezu panējuma mīklu, kurai pierīvēts burkāns un selerijas sakne.

Pildīto karbonādi apviļā mīklā, liek pannā un cep uz lēnas uguns lielā sviesta daudzumā.

Pasniedz ar salātiem, sautētiem svaigiem kāpostiem, vārītiem burkāniem un kartupeļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti