Pīlādžogu pesto ar paštaisītām nūdelēm

Pīlādžogas nav mūsu virtuvē izmantotas plaši, taču to sīvā, neparastā garša var lieliski bagātināt dažādus ēdienu – īpaši, ja no ogām pagatavots pesto, ko var pievienot dažādiem ēdieniem. Šai receptē nepieciešamas žāvētas pīlādžogas – tas nozīmē, ka tagad ir īstais laiks, lai sakaltētu ogas ziemas krājumiem un gatavotu šo pesto arī gada vēsajos mēnešos. Pīlādžu pesto var ēst kopā ar sieru, sviestmaizēm un vai citām piedevām, piemēram, paštaisītām nūdelēm.

Gatavojot nūdeles, mīkla ik pa laikam jāapkaisa ar miltiem, citādi mīklas strēmeles nūdeļu mašīnā salīp. Nūdeles pirms vārīšanas ieteicams 15 minūtes nožāvēt, lai tās nesalīp. Rosinām paeksperimentēt, gatavojot pašiem savas nūdeles, un līdz ar pīlādžogu pesto atklāt jaunas garšas!

 

Nūdeles ar pīlādžogu pesto

Sagatavošanas laiks – apm. 60 minūtes (neieskaitot atdzesēšanu)

4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g 405. tipa (vissmalkākie un baltākie milti) kviešu miltu
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls

 

Sastāvdaļas pīlādžogu pesto

  • 100 g eļļas
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 200 g žāvētu pīlādžogu
  • 100 g valriekstu
  • sāls
  • pipari
  • 2 ml kizila etiķa vai cita augļu etiķa
  • 1–2 ēdamkarotes ābolu ievārījuma

 

Pagatavošana

Pesto gatavošana

Pašgatavotās nūdeles

Bļodā iekaisa miltus. Pievieno olas un olīveļļu un pēc garšas pieber sāli. Visas sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā. To vislabāk darīt ar virtuves kombainu. Ja mīkla vēl ir drupana, var pievienot mazliet eļļas.

Mīklu ievīsta pārtikas plēvē un apmēram uz stundu ieliek ledusskapī.

Mīklu sadala daļās, saplacina un vairakkārt izlaiž caur nūdeļu mašīnu, līdz izveidojas vienādas, plānas strēmeles. Mīklu var arī plāni izrullēt ar mīklas rulli.

Pēc tam mašīnas griešanas veltni iestata uz platām nūdelēm un mīklas strēmeles izlaiž caur mašīnu. Sagrieztās nūdeles izliek uz miltiem apkaisīta dvieļa un apmēram 15 minūtes atstāj žāvēties. Tad nūdeles ieliek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 3–4 minūtes. Jo nūdeles ir sausākas, jo ilgāk tās jāvāra.

Pesto

Nolobītus valriekstus sasmalcina mikserī. Žāvētās pīlādžogas smalki sagriež.  Sīpolus notīra un smalki sagriež.

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno valriekstus un tos apgrauzdē. Piemaisa pīlādžogas un visu kopā cep uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Ik pa laikam apmaisa, lai nepiedeg. Pielej etiķi un pieber sāli un piparus. Īsi pirms pasniegšanas pievieno ievārījumu. Pīlādžogu pesto samaisa ar svaigi pagatavotajām nūdelēm un uzreiz pasniedz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt