Pīlādžogu kārtojums ar āboliem
4 personām
- Āboli - 5gb.
- Pīlādžogas - 1 sauja
- "Dāmu pirkstiņi" - 8 gb.
- Jogurts - 1l
- Dzērvenes pūdercukurā - 50g
- Zemenes - 2gb.
- Degvīns 40% - 200 g
- Sviests - 50g
- Cukurs - 4 ēdamkarotes
Pagatavošana
Nomizo ābolus, sadala regulāros gabalos. Katlu rūpīgi izsmērē ar sviestu un liek sasautēties ābolus kopā ar cukuru. Kad āboli sasautējušies (palikuši mīksti), uzlej degvīnu. Masu aizdedzina, kad liesma apdziest, alkohols ir izdedzināts.
Pasniegšana
Traukā ielej jogurtu, virsū izklāj uz pusēm sadalītus dāmu pirkstiņus. Uzklāj ābolu masu, dekorē ar dzērvenēm pūdercukurā, pīlādža ogām un zemeņu daiviņām.