Pienā un olā apcepta brioša ("brioch") maize ar sviestā ceptu bumbieru un ābolu šķēlītēm – recepte
Sastāvdaļas maizei:
- 135 g miltu
- 8 g sausā rauga
- 25 g trekna piena
- 4 g sāls
- 15 g cukura
- 1 ola
- 100 g sviesta
- 25 ml eļļas
Sastāvdaļas piena un olas maisījumam:
- 2 olas
- 100 g piena
- 50 g cukura
Likšanai uz maizītes
- 2 āboli
- 2 bumbieri
- Avenes
- piciņa sviesta
- brūnais cukurs
Gatavošana:
- "Atdzīvina" raugu, samaisot to ar siltu pienu un cukuru.
- Tad jauc visas sastāvdaļas kopā un raudzē 1-2 stundas.
- Tad to pārcilā un liek maizes klaipa formā, kur vēl raudzē vienu stundu.
- Maizi cep 180 grādos 20-30 minūtes.
- Pagatavo olas un piena maisījumu no 2 olām, 100 g piena un 50 g cukura. Visu kārtīgi sakuļ.
- Kad maize ir pilnībā atdzisusi, to sagriež biezās šķēlēs, izmērcē olas-piena maisījumā, liek uz pannas cepties no vienas un otras puses.
- Pa virsu maizei liek sviestā un brūnajā cukurā apceptas ābolu un bumbieru šķēlītes. Maizīti papildina ar kādu svaigu aveni.