Kolrābjus bieži ierasts ēst svaigā veidā salātos vai vienkārši kā uzkodu, taču tos var arī sautēt pienā un tādējādi iegūt neparastu uzkodu. Izmēģini kolrābjus pagatavot pēc receptes, ko iecienījusi raidījuma “Virtuvē pie kaimiņiem” varone, Ziemeļvācijas salā Ziltē dzīvojošā Mārena!
Mārena kolrābjus audzē pati savā dārzā. Viņas pēc frīzu tradicionālās receptes gatavotie pienā sautētie kolrābji ir lieliska piedeva gaļai. Mārena pastāsta, ka pienā šādi var gatavot ne tikai kolrābjus, bet arī citus dārzeņus.
Nepieciešams
2–4 kolrābji
apm. 500 ml piena
apm. 100 ml dārzeņu buljona
sāls
saldais krējums
Mārena griež kolrābjus.
Foto: Kadrs no video.
Pagatavošana
Kolrābjus nomizo un sagriež šķēlēs. Pienam pieber mazliet sāls, uzkarsē katlā. Pievieno dārzeņu buljonu. Ieliek kolrābjus, un vāra tos 10 līdz 15 minūtes. Var pieliet saldo krējumu.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk