Sadaļas Sadaļas

Pesto ar ķiršu tomātiem un mandelēm

Vārds “pesto” itāļu valodā nozīmē “saspiests”, “saberzts”, tādēļ tradicionāli to saberž piestā, nevis sablendē vai sagriež. Pesto parasti ēd ar pastu, bet to var izmantot arī kā piedevu vārītiem kartupeļiem vai uzsmērēt uz maizes. Izmēģini neierastāku pesto versiju ar ķiršu tomātiem un mandelēm!

 

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 500 g ķiršu tomātu
  • 100 g svaiga bazilika
  • 100 g sakapātu mandeļu
  • 2 ķiploku daiviņas
  • apm. 125 ml olīveļļas
  • sāls 

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 15 minūtes

Ķiploku notīra un sagriež mazos gabaliņos. Baziliku noskalo aukstā ūdenī un nopurina. Noplūc un smalki sakapā lapas. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež četrās daļās. Mandeles ar ķiplokiem saberž piestā, pielejot 100 ml olīveļļas. Pesto pievieno tomātus un atlikušo olīveļļu. Uzber sāli un piejauc baziliku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt