Sastāvdaļas:
- 150 g itāļu cepumi ar mandelēm "Amaretto"
- 50 ml "Amaretto" liķieris
- 3 persiki
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes sviesta
Lieliski saderēs ar: Jacobs Creek Shiraz Cabanet sarkanvīnu
Pagatavošana:
- 3 persikus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus, un nedaudz izgrebj grumbuļaino daļu, lai būtu vieta pildījumam.
- Izgrebto mīkstumu liek bļodiņā. Pievieno saberztus cepumus un "Amaretto" liķieri, samaisa kopā viendabīgā masā.
- Iegūto masu pilda persiku laiviņās (tā, lai ir pilns un nedaudz ar kaudzīti)
- Pa virsu uzber brūno cukuru, lai cepoties tas karamelizētos. Visbeidzot katrai ‘kūciņai’ pa virsu uzliek piciņu sviesta.
- Cep 180 grādos 30 min. un būs gatavs! Izņem no krāsns un pasniedz atdzesētus. Labi der klāt saldējums vai saputots putukrējums.