Pērļu grūbu saldais ēdiens «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Lai gan grūbas ierasts baudīt sāļos ēdienos, no tām var pagatavot arī desertu. Pērļu grūbas kā saldēdiena sastāvdaļu iecienījusi Latgales saimniece, LTV raidījumā “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Vija Kuļša. Izmēģini pērļu grūbu saldo ar rumā mērcētām rozīnēm!

Vija Kuļša saimnieko netālu no Krievijas robežas – atjaunotajās Rekavas dzirnavās un vienā no lielākajām Latgales saimniecībām “Kotiņi”, kas specializējas pupu un zirņu audzēšanā un pārstrādē. Vija uzskata sevi par īstu lauku meiteni, jo bērnība aizvadīta laukos, tāpēc viņai nav svešs ne darbs kūtī, ne siena talkas, ne biešu kaplēšana. Vija ir trīs bērnu mamma, kurai maltītes gatavošana no pienākuma pārtapusi par vaļasprieku. Ar prieku rūpējas arī par saimniecības apkārtni un dārzu.

Vija Kuļša

Nepieciešams

(10 personām)

  • 200 g lielās pērļu grūbas
  • 400 g ūdens
  • 400 g ābolu sulas
  • 70 g rozīņu
  • 1 apelsīns
  • 40 g cukura
  • rums rozīņu mērcēšanai
  • kanēlis
  • putukrējums pasniegšanai

Pagatavošana

Nepieciešamās sastāvdaļas un pagatavošana.

Katlā ar verdošu ūdeni ieber grūbas un uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāra apmēram 15 minūtes, kamēr grūbas uzsūkušas gandrīz visu šķidrumu. Pielej uzsildītu (karstu) ābolu sulu un vāra vēl apmēram 10 minūtes. Ja grūbas nav uzsūkušas visu šķidrumu, uztraukties nevajag, grūbas vēl briedīs. Noņem katlu no uguns, pievieno apelsīna sulu, kanēli, cukuru un rumā izmērcētas rozīnes. Visu samaisa, atdzesē un liek ledusskapī. Pēc pāris stundām pasniedz ar putukrējumu.

Pērļu grūbu saldais ēdiens «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt