Pavārs atklāj ekskluzīvas marinādes receptes liellopa, cūkas un vistas gaļai

Pavārs Haralds Saušs stāsta, kā labāk izvēlēties gaļu grilēšanai, un atklāj arī ekskluzīvas marinādes receptes liellopa, cūkas, tītara un  vistas gaļai.  

Grilētai gaļai nav ne vainas, taču pēc tās būtu jāēd dārzeņi un zaļumi, lai palīdzētu gremošanai, uzskata diētas ārsts Andris Brēmanis.

"Pēc gaļas - tā ir tāds gremošanai pasmags ēdiens - prasās kaut kas tāds, kas optimizē gremošanas procesus. Un tās būtu elementāras lietas - dārzeņi un zaļumi," atklāj Brēmanis.

Savukārt pavārs Haralds Saušs no restorāna "Entresol" pamāca, kādu gaļu labāk izvēlēties grilēšanai. Saušs iesaka izvēlēties kakla karbonādi, jo no tās grilēšanas laikā izdalās tauki. Tā ir mīksta, sulīga un nepaliek sausa. 

Tāpat nevajadzētu izvēlēties pabalējušus gaļas gabalus, jo tie ir sakaltuši un sažuvuši, no tiem ir iztecējusi asins. "Tā ka, ja mēs redzam pēc iespējas sārtāku, sulīgāku gaļu, mēģinām izvēlēties to," pamāca pavārs.

Saušs padalās arī ar savu marinādes recepti liellopu gaļai. 

Lai to pagatavotu, rupjos gabalos jāsakapā estragons, dilles, pētersīļi un lociņi. Tāpat jāpieliek sīpols - tajā ir daudz miecvielu, kas irdina gaļu, kā arī skābe, kas palīdz sadalīt saistvielas - un vairākas sagrieztas ķiploka daiviņas. Vēl pieliek divas šķipsnas sāls un maltus melnos piparus, ko aplej ar olīveļļu. 

Iegūto maisījumu izmīca gluži kā mīcot kāpostus un tad šajā masā liek iekšā gaļas gabalus, marinējot divas līdz trīs dienas. 

Cūkgaļu viņš aicina marinēt grieķu jogurtā, kam pierīvēta citrona miza un iespiesta citronu sula. Tad pieber saldu malto papriku. Tam pieber divas šķipsnas sāls un maltus melnos piparus. Marinē 2-3 diennaktis.

Savukārt tītaru un vistu var marinēt cidoniju sīrupā, kurā ieberž sarkanos piparus, pielej degvīnu un nedaudz olīveļļas. Vista šādā marinādē ir gatava pēc diennakts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt