Paštaisīts saldējums. Divas receptes no pagājušā gadsimta 30. gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Karstajā laikā mūsu iepirkumu grozos arvien biežāk iezogas arī saldējums, taču to visai vienkārši var pagatavot arī pats. Vaniļas vai aveņu saldējumu receptes aizgūtas no izdevuma "Zeltene" 1937. gada numura.

Vaniļas saldējums

Nepieciešams:

  • 1 litrs piena;
  • 6 olu dzeltenumi;
  • 200 grami cukura;
  • Puse vaniļas pāksts.

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus uzmanīgi atšķir no baltumiem, tad pievieno cukuru un ar koka karoti puto tik ilgi, līdz cukurs pilnībā izkusis. Tad olu maisījumu atšķaida ar pienu, kas iepriekš kopā ar vaniļu uzvārīts un mazliet atdzesēts. Visu liek uz plīts un maisot lēni karsē, kamēr šķidrums tik biezs kā neputots saldais krējums. Saldējamo masu atdzesē, pilda saldējamā traukā un sasaldē.

Pasniedz ar augļiem, ogām, riekstiem vai jebko citu, kur saldējums iederas.

Aveņu saldējums

Nepieciešams:

  • 1/2 litrs saldā krējuma;
  • 250 grami aveņu ievārījuma;
  • 1/4 glāze skābu ogu sulas;
  • 1–2 ēdamkarotes skāba vīna (pēc izvēles, var arī nelikt);
  • 50 grami cukura.

Pagatavošana:

Ievārījuma vietā var ņemt arī svaigas ogas, bet tad cukura deva jāņem trīskārtīga.

Saldajam krējumam pievieno cukuru, tad saputo un pieliek aveņu ievārījumu (vai saspaidītas svaigas ogas), skābu ogu sulu un vīnu, pilda saldējamā traukā un sasaldē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti