Pašgatavotas olu nūdeles. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas kulinārijas raidījuma “Divi šefi” šefpavārs Juris Latišenoks šoreiz savā virtuvē uz riteņiem aicinājis sociālā uzņēmuma «Blind Art» dibinātāju - Andru Hermani. Viņi mēģina pagatavot olu nūdeles. Mēs piedāvājam šo recepti. 

Sastāvdaļas:

  • vistu olas (2 dzeltenumi un 1 vesela ola)
  • 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • šķipsna sāls
  • 300 g kviešu miltu (īpaši smalka maluma)

Olu nūdeles
Olu nūdeles

Pagatavošana:

  1. Miltus izsijā caur smalku sietu.
  2. Izveido no miltiem “ligzdu” un vidū liek olas, lej eļļu, pievieno sāli.
  3. Pamazām iejauc miltus ar apļveida kustībām.
  4. Visu kārtīgi izmīca un ļauj miltiem “atvērties”, mīklu noturot 15 minūtes ledusskapī.
  5. Tad mīklu izrullē plānā kārtā, kārtīgi apber ar miltiem, sarullē un ar nazi no viena gala sagriež mīklu smalkos salmiņos.
  6. Šīs nūdeles ir iespējams izkaltēt arī vēlākai lietošanai. Labākais variants ir sasaldēt mazas ligzdiņas, ko vēlāk var vārīt tieši no saldētavas.
  7. Nūdeles vāra 2 minūtes verdošā ūdenī. Pēc novārīšanas apslaka ar eļļu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti