Par 2016.gada labāko restorānu Latvijā atzīts «Vincents»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ceturto gadu pēc kārtas atzīti ārvalstu eksperti noteikuši 2016.gadā labākos Latvijas restorānus un „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016” titulu aizvadītajā gadā ieguvis restorāns „Vincents”, informēja balvas pārstāvji.

Godpilno otro vietu ieņēmis restorāns “Bibliotēka No1”, bet trešajā vietā ierindojies “Restorāns 3”, kas ir viens no pieciem trīsdesmit labāko restorānu saraksta jaunpienācējiem. Par aizgājušā gada labākajiem jaunajiem restorāniem atzīti – “Ferma”, “Entresol”, “COD”.

„Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016” nosaka divās kārtās. Vispirms interneta aptaujā "HoReCa" nozares profesionāļi balsoja par, viņuprāt, labākajiem restorāniem, un pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska ārvalstu žūrija, kuru šogad veidoja 13 pieredzējuši profesionāļi no Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Somijas, Lietuvas, Itālijas un Norvēģijas. Daļa no žūrijas Latvijā ieradās jau otro gadu pēc kārtas, atzīstot, ka, salīdzinot ar gadu iepriekš, restorānos novērojama izaugsme.

“Latvijas restorāniem ir milzīgs potenciāls,” pēc viesošanās Latvijā atzina pieredzējušais restorānu kritiķis un publicists Bents Kristensens.

Viņš pauda gandarījumu par restorānu daudzveidību un uzslavēja mūsu vadošo šefpavāru sniegumu.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no restorāniem piešķīra punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti - 80 punktus par ēdienu, 50 punktus par apkalpošanu, 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā. Salīdzinot ar gadu iepriekš,

„Ekselence labākie restorāni Latvijā 2016” sarakstā iekļuvuši pieci jaunpienācēji - “Restorāns 3”, “Zoltners”, “Rocket Bean Roastery”, “Laivas” un “Mio”.

„Tas nav maz, jo iekļūt starp labākajiem nebūt nav viegli. Arvien vairāk restorānu saprot, ka nedrīkst stāvēt uz vietas, jo konkurence ir sīva un pakausī elpo citi. Restorāniem jāturpina attīstīties un jāiet uz priekšu,” atzīst projekta iniciators Normunds Norenbergs.

Komentējot jauno restorānu sniegumu, viens no žūrijas pārstāvjiem - „Michelin” šefpavārs Albins Vesmans no Zviedrijas - atzina, ka viņu pārsteigušas pozitīvās tendences tieši jauno restorānu vidū, un viņš ir pārliecināts, ka tie nākamgad sastādīs ļoti sīvu konkurenci pārējiem.

“Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016” saraksts jau ceturto gadu pēc kārtas tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, izceltu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti