Sastāvdaļas:
- 3 gabaliņi liellopa gaļas stilbiņu
- milti panēšanai
- jūras sāls, ''Santamaria'' svaigi malti melnie pipari
- ½ sīpols
- 1 selerijas stiebrs
- 1 burkāns
- sauja svaigu pētersīļu
- 30 ml olīveļļas
- 30 g sviesta
- 150 ml sarkanvīna
- 150 ml buljona
- maize pasniegšanai
Lieliski saderēs ar: Jacobs Creek Shiraz Cabanet sarkanvīnu
Pagatavošana:
- Gaļas gabaliņus no visām pusēm apviļā miltos. Katram gabalam uzber piparus un jūras sāli. Atstāj uz desmit minūtēm atpūsties.
- Tikmēr sagatavo dārzeņus – sīpolu sakapā, selerijas kātu un burkānu sagriež ripiņās, sakapā pētersīļus.
- Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un vispirms apcep dārzeņus un garšaugus. Kad dārzeņi sacepti, tiem pievieno gaļu un apcep arī to.
- Pannas saturam pievieno vīnu un ļauj tam uzvārīties un mazliet iztvaikot, aptuveni 5 min. Tad pievieno buljonu un visu atstāj uz 1 h sautēties.
- Gatava gaļa atdalās no kauliem, ir mīksta un mutē kūstoša. Pasniedz ar grauzdētu maizīti.