Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 5. sērija

Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 7. sērija

«Gatavo dabā» 6. sērija

Oglēs cepts banāns ar lazdu riekstu krēmu – «Gatavo dabā!» recepte

Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās uz Alsungu, lai uzzinātu, kā tēja mainīja visu Daces Oberšates-Veisas dzīvi.

Renārs paviesojās gan jaunatvērtajā tējas namiņā, gan Daces dzimtas mājās, kur piedzīvoja maģisku tējas rituālu. Vēlāk ēdiena entuziasts  bedrē kūpināja gardu cūkgaļu ar sēnēm un gatavoja lazdu riekstu krēmu ar ceptiem banāniem.

Oglēs cepts banāns ar pašgatavotu lazdu riekstu krēmu – recepte

Sastāvdaļas: 

  • 100 g lazdu riekstu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 banāni

Gatavošana:

  1. Uz pannas apgrauzdē lazdu riekstus. Tad tos pārliek uz dvieļa un nomizo. Labi apgrauzdētiem riekstiem miza viegli ies nost.
  2. Riekstus ber piestā un samaļ tos vienmērīgā masā.
  3. Tad pievieno sviestu (var aizstāt arī ar avokado), kakao un medu. Visu samaisa.
  4. Pa to laiku oglēs apcep banānu, līdz miza melna.
  5. Uz šķīvja liek nomizotu banānu un kakao krēmu. Dekorē ar meža zaļumiem vai ziediem.

Saistītie raksti
2 komentāri
Anonīms lietotājs 22483
Vai kāds man varētu paskaidrot, kāds šai receptei sakars ar gatavošanu dabā Latvijā. Varbūt es kaut ko pārprotu, bet man likās, ka raidījuma ideja ir iepazīstināt cilvēkus ar iespēju pārgājiena laikā, liekot lietā uz vietas sastopamās vietējās dabas veltes, + kaut ko minimāli līdzpaņemtu, sagavot maltīti.
Anonīms lietotājs 22614
Rieksti taču aug Latvijas dabā....bet banāns tāds nieks viens ir, to var paņemt līdzi!
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti