Sastāvdaļas apmēram 50 uštipciem
- 1 kg miltu
- 600 g jogurta
- 4 olas
- 45 g cepamā pulvera (3 iepakojumi)
- eļļa cepšanai
Variants ar nātru lapām
- 250 g lapu
Pagatavošana
Nātru lapas nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un 5 minūtes blanšē. Nolej ūdeni, lapas mazliet izspiež un sablendē. Atdzesē. Jogurtu, olas un sablendētās nātru lapas sakuļ ar putojamo slotiņu. Pievieno miltus un cepamo pulveri un visu samīca viendabīgā mīklā. Vismaz uz vienu stundu ieliek ledusskapī.
Mīklu sadala porcijās un izrullē uz darba virsmas, kas apbērta ar miltiem. Mīklai jābūt apmēram 1 cm biezai. Ar picas griezēju izgriež mazus taisnstūrus vai citas formas. Katlā ar augstām malām sakarsē eļļu un apmēram 2 minūtes apcep uštipcus no abām pusēm. Nosusina uz virtuves dvieļa. Uštipcus var ēst ar biezpienu un dažādām mērcēm.