Neparastās bosniešu uzkodas – uštipci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uštipci ir tradicionālas Ziemeļu Bosnijas un Hercegovinas virtuļu plāksnītes. Uštipci garšo vislabāk, ja mīkla pa nakti atstāta ievilkties. Mīklai pēc garšas var pievienot vēl citas sastāvdaļas – sarīvētu cukīni, sablendētas spinātu vai nātru lapas vai sarīvētu sieru. Pārsteidziet savu ģimeni ar šiem neparastajiem našķiem!

Sastāvdaļas apmēram 50 uštipciem

  • 1 kg miltu
  • 600 g jogurta
  • 4 olas
  • 45 g cepamā pulvera (3 iepakojumi)
  • eļļa cepšanai

Variants ar nātru lapām

  • 250 g lapu

Pagatavošana

Uštipcu cepšana
Uštipcu cepšana
       

Nātru lapas nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un 5 minūtes blanšē. Nolej ūdeni, lapas mazliet izspiež un sablendē. Atdzesē. Jogurtu, olas un sablendētās nātru lapas sakuļ ar putojamo slotiņu. Pievieno miltus un cepamo pulveri un visu samīca viendabīgā mīklā. Vismaz uz vienu  stundu ieliek ledusskapī.

Mīklu sadala porcijās un izrullē uz darba virsmas, kas apbērta ar miltiem. Mīklai jābūt apmēram 1 cm biezai. Ar picas griezēju izgriež mazus taisnstūrus vai citas formas. Katlā ar augstām malām sakarsē eļļu un apmēram 2 minūtes apcep uštipcus no abām pusēm. Nosusina uz virtuves dvieļa. Uštipcus var ēst ar biezpienu un dažādām mērcēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti