Dažādos pētījumos kukaiņus uzskata par pilnvērtīgas pārtikas avotu, jo tie bagāti ar olbaltumvielām, turklāt tos var audzēt daudz ilgtspējīgāk nekā liellopu vai cūkgaļu.
Jau šodien 130 pasaules valstīs kukaiņus patērē aptuveni divi miljardi planētas iedzīvotāju. Piemēram, kāda picērijas īpašniece Londonā ikdienā gatavo picu, mīklai izmantojot ne tikai miltus, raugu, šķipsniņu sāls, pilienu olīveļļas, bet arī ko neparastāku – samaltus circeņus.
Sievietei kopā ar vīru pieder restorāns, kurā viņi vada nodarbības par ēdiena gatavošanu, kurā izmanto dažādus kukaiņus un tārpus.
Ticiana Di Kostanzo, “Horizon Insects” īpašniece, stāstīja, ka galvenais ir burgers: “Miltu tārpu burgers ir ļoti garšīgs, un to viegli pagatavot. Ja izžāvējat kukaini, pārvēršat to pulverī, varat to pievienot kūku mīklai, jo miltu tārps pēc garšas ir maigs. To var pievienot arī maizei, pagatavot makaronus un citus ēdienus.”
Eksperti lēš, ka pārtikā izmantojamo kukaiņu tirgus no mazāk nekā viena miljarda ASV dolāru 2019. gadā pieaugs līdz 8 miljardiem ASV dolāru 2030. gadā.
Eiropā ik gadu tuvāko desmit gadu laikā varētu saražot ap 500 tonnu kukaiņu, ko paredzēts lietot uzturā.
Arī Eiropas Savienība atbalsta insektu saturošu olbaltumvielu izpēti kā daļu no plašākas ilgtspējīgas pārtikas stratēģijas. Tas tāpēc, ka kukaiņu audzēšanai nepieciešams desmit reižu mazāk zemes, tie nerada tik daudz siltumnīcefekta gāzu vai amonjaka emisiju, un tiem vajag daudz mazāk ūdens.