Šefpavārs Raimonds Zommers iepriecina “Dzels vilka” solistu Juri Kaukuli, pagatavojot no virtuvē atrastajiem gardumiem mīklas bumbiņas ar kondensēto pienu
Deserts “Mīklas bumbiņas ar kondensēto pienu”
3 personām
Kondensētais piens – 200 g
Olas – 2 gab.
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Milti – 1 glāze
Piens – 3 ēdamkarotes
Brokastu pārslas ar cukādēm – 2 saujas
Svaigais siers – 150 g
Kokosriekstu skaidiņas – 1 ēdamkarote
Rapšu eļļa – 1 l
Apelsīns - ½ gab.
Kanēlis – naža gals
Pūdercukurs – 1 tējkarote
Svaigas ogas
Pagatavošana
Olas iesit bļodā, pieber cukuru, visu rūpīgi maisot pievieno cepamo pulveri, miltus, pienu, kokosrieksta skaidiņas un kanēli. Visu masu viegli apber ar miltiem un atstāj ledusskapī uz 15 minūtēm.
Rapšu eļļu lej katlā, uzkarsē līdz 160-180 grādiem. Kad uzkarsējas, liek tējkarotes lieluma bumbiņas cepties. Kad gatavas, liek uz šķīvja, apberot ar kanēli un pūdercukuru.
Traukā liek svaigo sieru, kondensēto pienu un brokastu pārslas, piespiež apelsīna sulu. Masu rūpīgi apmaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
Pasniegšana
Liek uz šķīvja divas ēdamkarotes kondensētā piena masu, pa virsu liek rapšu eļļā ceptās mīklas bumbiņas. Svaigumam pievieno ogas.