Miežu grūbu zupa ar tomātu sulu «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Miežu grūbu zupa ar tomātu sulu būs īsteni sildošs vēsā gada laika ēdens, ko pēc izvēles var ēst  ar gaļu vai bez gaļas. Izmēģini pagatavot sātīgo zupu pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, Latgales saimnieces Vijas Kuļšas receptes!

Vija Kuļša saimnieko netālu no Krievijas robežas – atjaunotajās Rekavas dzirnavās un vienā no lielākajām Latgales saimniecībām “Kotiņi”, kas specializējas pupu un zirņu audzēšanā un pārstrādē. Vija uzskata sevi par īstu lauku meiteni, jo bērnība aizvadīta laukos, tāpēc viņai nav svešs ne darbs kūtī, ne siena talkas, ne biešu kaplēšana. Vija ir trīs bērnu mamma, kurai maltītes gatavošana no pienākuma pārtapusi par vaļasprieku. Ar prieku rūpējas arī par saimniecības apkārtni un dārzu.

Vija Kuļša

Nepieciešams

Nepieciešamās sastāvdaļas

(10 personām / ~ 3 l zupas)

  • 1,5 l liellopa vai cūkgaļas buljona
  • 150 g miežu grūbu
  • 150 g burkānu
  • 200 g sīpolu
  • 0,5 l tomātu sulas
  • ķiploki
  • sāls

Pagatavošana

Zupas pagatavošana katlā

Katlā ar verdošu buljonu ieber noskalotas grūbas un uz lēnas uguns vāra apmēram 30 minūtes. Pievieno viegli apceptus rīvētus burkānus un smalki sagrieztus sīpolus. Vāra 10 līdz 15 minūtes. Pielej tomātu sulu un pierīvē ķiplokus. Vēlreiz uzvāra un uz pusstundu atstāj ievilkties. Pasniedz ar krējumu un/vai sakapātiem zaļumiem.

*Zupai var pievienot arī kubiņos sagrieztu žāvētu vai kūpinātu cūkgaļu.

Miežu grūbu zupa ar tomātu sulu «Īsto latvju saimnieču» gaumē gatava liešanai šķīvjos
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt