Pirmajā epizodē Renārs Purmalis devās tepat uz Babīti, lai kopā ar uzņēmēju Lauri Grasu nopeldētos āliņģī. Pēcāk abi sildījās ar gardām pusdienām – mīdijām tomātu-čili mērcē un šokolādes kūku, ceptu katlā.
Mīdijas tomātu un čili mērcē ar grauzdētu "ciabatta" maizi – recepte
Sastāvdaļas:
- 600 g mīdijas čaulā
- 1 kārba tomātu savā sulā
- 5 galviņas ķiploka
- 1-2 šalotes sīpoli
- 3 dažādu krāsu čili pipari
- 100 ml saldā krējuma
- 50 g sviesta
- eļļa cepšanai
- zaļumi, ko pārbērt pāri (pētersīļi/kinza)
- 1 ciabatta maizes klaips, eļļa apslacīšanai
Gatavošana:
- Uz pannas strauji apcep sakapātus sīpolus, ķiplokus un vēlāk pieliek arī čili.
- Kad viss apcepies, pieliek sviestu un ļauj visam pasautēties vēl 2-3min.
- Pievieno tomātus.
- Kad viss atkal sācis burbuļot, liek klāt mīdijas. Pasautē līdz brīdim, kad mīdijas ir atvērušās.
- Īsi pirms viss gatavs, pielej saldo krējumu, ļauj lai viss uzmet burbuli un ņem nost no uguns.
- Pārber ar zaļumiem un bauda kopā ar apsvilinātu maizi.