Mīdijas tomātu un čili mērcē ar grauzdētu «ciabatta» maizi – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pie LTV1 skatītājiem ik otrdienu plkst.19.30 atgriezīsies ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis, lai atkal gatavotu dabā, ko var un vajag darīt ne tikai vasarā, bet visu cauru gadu.

Pirmajā epizodē Renārs Purmalis devās tepat uz Babīti, lai kopā ar uzņēmēju Lauri Grasu nopeldētos āliņģī. Pēcāk abi sildījās ar gardām pusdienām – mīdijām tomātu-čili mērcē un šokolādes kūku, ceptu katlā.

Mīdijas tomātu un čili mērcē ar grauzdētu "ciabatta" maizi – recepte

Sastāvdaļas:

  • 600 g mīdijas čaulā
  • 1 kārba tomātu savā sulā
  • 5 galviņas ķiploka
  • 1-2 šalotes sīpoli
  • 3 dažādu krāsu čili pipari
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • eļļa cepšanai
  • zaļumi, ko pārbērt pāri (pētersīļi/kinza)
  • 1 ciabatta maizes klaips, eļļa apslacīšanai

Gatavošana:

  1. Uz pannas strauji apcep sakapātus sīpolus, ķiplokus un vēlāk pieliek arī čili.
  2. Kad viss apcepies, pieliek sviestu un ļauj visam pasautēties vēl 2-3min.
  3. Pievieno tomātus.
  4. Kad viss atkal sācis burbuļot, liek klāt mīdijas. Pasautē līdz brīdim, kad mīdijas ir atvērušās.
  5. Īsi pirms viss gatavs, pielej saldo krējumu, ļauj lai viss uzmet burbuli un ņem nost no uguns.
  6. Pārber ar zaļumiem un bauda kopā ar apsvilinātu maizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti