Melnie rīsi ar gī sviestā sutinātu batāti – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne ciemojas pie divu grāmatu, bloga un interneta vietnes “Topi vesels” autores Ances Annas Šternbergas. Galdā Ance ceļ kurkumas Latti, Indijas riekstu barfi un melnos rīsus ar gī sviestā sutinātu batāti, dīgstu majonēzi un svaigiem salātiem.

Melnie rīsi ar gī sviestā sutinātu batāti, dīgstu majonēzi un svaigiem salātiem

Sastāvdaļas

  • 200 g melno rīsu
  • 1 saldais kartupelis
  • Garšvielas: čili, ķiploks, melnie pipari
  • Kokosriekstu eļļa bez smaržas cepšanai
  • Gi sviests
  • 2 avokado
  • Etiķis: 1 ēdamkarote Kalamansi un 1 ēdamkarote Medus etiķa
  • Ēdamkarote medus
  • Zaļais sāls: sāls ar garšaugiem
  • Dīgsti
  • Sojas mērce

Pagatavošana

Rīsus noskalo aukstā ūdenī. Pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno garšvielas un apcep rīsus. Kad rīsi kļūst caurspīdīgi, pievieno ūdeni attiecībā 1:2 – ūdeni divas reizes vairāk. Uzliek vāku un uz mērenas uguns sautē aptuveni 20 minūtes. Rīsi ir gatavi, kad viss ūdens iztvaikojis un rīsos parādās tādi mazi krāterīši.

Saldo kartupeli nomizo un sagriež kubiņos. Otrā pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno garšvielas un apcep saldo kartupeli, atstāj to pasautēties. Beigās pievieno sojas mērci.

Kad rīsi un saldais kartupelis gatavi, abus samaisa kopā.

Pagatavo avokado majonēzi. Sablendē kopā 2 avokado, abus etiķus, sauju dīgstus, medu un zaļumu sāli.

Pasniedzot rīsu un saldā kartupeļa porciju, rotā ar majonēzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti