Mazsālīta forele ar rozmarīnu «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Saimniece, kuras vīra pārraudzībā ir foreļu baseini, noteikti zina, kā gardi pagatavot šo zivi. Tāda ir LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Gunita Štorha no Kuldīgas puses. Mazsālītai forelei viņa pievieno nedaudz rozmarīna un šļuku olīveļļas.

Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.

Gunita Štorha
Gunita Štorha

Mazsālīta forele ar rozmarīnu 

Nepieciešams

  • Foreles fileja
  • Sāls
  • Cukurs
  • Olīveļļa
  • Rozmarīns
  • Citronpipari

Pagatavošana

Foreles filejai pārkaisa cukura un sāls maisījumu (viena daļa cukura, trīs daļas sāls), pārlej nedaudz olīveļļas, uzber rozmarīnu un liek ledusskapī, lai garšvielas ievelkas. Pirms pasniegšanas sagriež mazos kubiņos, pārkaisa citronpiparus un liek uz avokado un tomātu kārtojuma.

Mazsālīta forele ar rozmarīnu “Īsto latvju saimnieču” gaumē
Mazsālīta forele ar rozmarīnu “Īsto latvju saimnieču” gaumē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti