Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.
Mazsālīta forele ar rozmarīnu
Nepieciešams
- Foreles fileja
- Sāls
- Cukurs
- Olīveļļa
- Rozmarīns
- Citronpipari
Pagatavošana
Foreles filejai pārkaisa cukura un sāls maisījumu (viena daļa cukura, trīs daļas sāls), pārlej nedaudz olīveļļas, uzber rozmarīnu un liek ledusskapī, lai garšvielas ievelkas. Pirms pasniegšanas sagriež mazos kubiņos, pārkaisa citronpiparus un liek uz avokado un tomātu kārtojuma.