Sastāvdaļas:
- 1 cūkgaļas fileja
- koriandra sēklas
- sāls
- 300 g ērkšķogu
- 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju ar sēkliņām
- 1 ķiploks
- 1 ēdamkarote kapātu kadiķogu
- 3 ēdamkarotes medus
- 150 ml olīveļļas
- piparmētras
Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Double Barrel Cabarnet Sauvignon
Pagatavošana:
- Attīra cūkgaļas fileju. Apber ar piestā saspaidītām koriandra sēklām, sāli un pipariem.
- Piestā sastampā ērkšķogas (kā etiķa aizvietotāju), kas būs marināde. Pievieno sinepes, ķiploku, kadiķogas, medu, olīveļļu, kā arī piparmētras.
- Cūkgaļas fileju liek marinādē un ievieto ledusskapī uz 1 stundu līdz diennaktij.
- Cep uz grila ~ 12–15 minūtes, ik pēc 1,5 vai 2 minūtēm pagriežot, līdz gaļas iekšējā temperatūra ir 75 °C.
- Marinādi katliņā uzsilda, pievieno ūdeni un izkāš. Uzvāra līdz pirmajam burbulim, pievieno medu un garšvielas (sāli un piparus). Gaļu liek mērcē, tad sagriež un servē kopā ar mērci.