Marinēta cūkas fileja ogās un sinepēs - «Es mīlu ēdienu» recepte

Ēdiens kafejnīcu, bāru un pasākumu vadītājam Arvim Zēmanim ir kas vairāk nekā tikai ikdienas enerģijas avots. Pie viņa devās ciemos arī dzīves gardēde Ilze Jurkāne, kura šajā rudenī turpina mīlēt ēdienu. Ēdienkartē - marinēta cūkas fileja ogās un sinepēs. Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • 1 cūkgaļas fileja
  • koriandra sēklas
  • sāls
  • 300 g ērkšķogu
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju ar sēkliņām
  • 1 ķiploks
  • 1 ēdamkarote kapātu kadiķogu
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 150 ml olīveļļas
  • piparmētras

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Double Barrel Cabarnet Sauvignon

Pagatavošana:

  1. Attīra cūkgaļas fileju. Apber ar piestā saspaidītām koriandra sēklām, sāli un pipariem.
  2. Piestā sastampā ērkšķogas (kā etiķa aizvietotāju), kas būs marināde. Pievieno sinepes, ķiploku, kadiķogas, medu, olīveļļu, kā arī piparmētras.
  3. Cūkgaļas fileju liek marinādē un ievieto ledusskapī uz 1 stundu līdz diennaktij.
  4. Cep uz grila ~ 12–15 minūtes, ik pēc 1,5 vai 2 minūtēm pagriežot, līdz gaļas iekšējā temperatūra ir 75 °C.
  5. Marinādi katliņā uzsilda, pievieno ūdeni un izkāš. Uzvāra līdz pirmajam burbulim, pievieno medu un garšvielas (sāli un piparus). Gaļu liek mērcē, tad sagriež un servē kopā ar mērci.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti