Sastāvdaļas:
- nažgliemenes
- citroni
- timiāns
- sāls, pipari
- omārs
- eļļa
- alveja (no Spānijas, ne tā, kas daudzās mājās uz palodzes aug)
- garšaugi
- krāsnī cepti ķirštomāti
Pagatavošana:
- Nažgliemenes izņem no čaulas un noskalo no smiltīm.
- Tad tās viegli iemarinē ar citrona sulu, timiānu, pipariem un sāli.
- Gliemenes liek atpakaļ čaulā un cep krāsnī lielā temperatūrā 2 minūtes.
- Omāram noloba čaulu.
- Lai nebojātu tā tīro garšu, to viegli apsāla un sapiparo, apslaka ar eļļu un grilē vai cep uz pannas.
- Alveju nomizo un novāra piecos ūdeņos. Kā jebkuru rūgtu produktu - sākumā liek ledusaukstā ūdenī un vāra, līdz burbuļo, tad skalo un liek ledusaukstā ūdenī. Tā atkārto piecas reizes.
- Pēcāk alveju iemarinē ar citrona sulu un garšaugiem.
- Šķīvī kārto olu nūdeles, nažgliemenes, ceptus ķirštomātus, smalki grieztus garšaugus, omārus. Pārlej ar verdošu buljonu un ķeras pie ēšanas.