Marinēta alveja un nažgliemenes, grilēts omārs. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas kulinārijas raidījuma “Divi šefi” šefpavārs Juris Latišenoks šoreiz savā virtuvē uz riteņiem aicinājis sociālā uzņēmuma «Blind Art» dibinātāju - Andru Hermani. Viņi gatavo marinētu alveju un nažgliemenes un grilē omāru. Mēs piedāvājam šo recepti. 


Sastāvdaļas:

  • nažgliemenes
  • citroni
  • timiāns
  • sāls, pipari
  • omārs
  • eļļa
  • alveja (no Spānijas, ne tā, kas daudzās mājās uz palodzes aug)
  • garšaugi
  • krāsnī cepti ķirštomāti

Alveja
Alveja

Pagatavošana:

  1. Nažgliemenes izņem no čaulas un noskalo no smiltīm.
  2. Tad tās viegli iemarinē ar citrona sulu, timiānu, pipariem un sāli.
  3. Gliemenes liek atpakaļ čaulā un cep krāsnī lielā temperatūrā 2 minūtes.
  4. Omāram noloba čaulu.
  5. Lai nebojātu tā tīro garšu, to viegli apsāla un sapiparo, apslaka ar eļļu un grilē vai cep uz pannas. 
  6. Alveju nomizo un novāra piecos ūdeņos. Kā jebkuru rūgtu produktu - sākumā liek ledusaukstā ūdenī un vāra, līdz burbuļo, tad skalo un liek ledusaukstā ūdenī. Tā atkārto piecas reizes.
  7. Pēcāk alveju iemarinē ar citrona sulu un garšaugiem.
  8. Šķīvī kārto olu nūdeles, nažgliemenes, ceptus ķirštomātus, smalki grieztus garšaugus, omārus. Pārlej ar verdošu buljonu un ķeras pie ēšanas.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti