Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 3. raidījums

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. 7.sezona 3. raidījums

Īstās latvju saimnieces 7. 2. raidījums

Mājās gatavots upeņu saldējums ar rudzu rīvmaizi «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Gatavot mājas saldējumu ir ļoti vienkārši, atzīst Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Vineta Cipe. Izrādās, nevajag nemaz nekādu saldējamo mašīnu.

Visas saimnieču receptes no šīs un iepriekšējām sezonām meklē šeit.

Vineta Cipe apsaimnieko Āraišu vējdzirnavas, rūpējoties par apmeklētājiem un nodrošinot iespēju izzināt dzirnavu vēsturi. Saimniecībā gada lielākais notikums ir Maizes diena, kurā pulcējas maizes cepēji no visas Latvijas. Dzirnavās iespējams nobaudīt sātīgus meldera ēdienus, piemēram, miežu biezputru ar cūkas kraukšķiem vai saldo maizes zupu ar putukrējumu.

Nepieciešams:

Recepte 8 personām

  • 400 grami saldā krējuma;
  • 500 grami saldētu upeņu;
  • 400 grami kondensētā piena;
  • 800 grami rudzu rīvmaizes;
  • 300 grami sviesta;
  • 2 tējkarotes kanēļa;
  • 200 grami brūnā cukura.

Pagatavošana:

Sakuļ saldo krējumu. Sablendē neatlaidinātas saldētas ogas. Sakulto krējumu un ogas samaisa, pievieno kondensēto pienu. Maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa. To liek saldētavā un ik pēc divām stundām apmaisa, tad liek atpakaļ, lai sasalst.

Rudzu rīvmaizi izber uz cepešpannas, pievieno brūno cukuru, kanēli un uzrīvē sviestu. Liek cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisa.

Rudzu rīvmaizes drumstalas izber uz šķīvja, ar saldējuma karoti veido upeņu saldējuma bumbas, dekorē ar piparmētru lapiņām un zefīriņiem.

Vinetas Cipes gatavotais mājas saldējums.
Vinetas Cipes gatavotais mājas saldējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti