Maizītes ar dārzeņiem. «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Jaunu Ameriku nav ko izgudrot" – tā, pasniedzot savām viešņām sviestmaizes ar savā saimniecībā audzētiem tomātiem, gurķiem, ceptiem kabačiem, kā arī paštaisītus ķiploku grauzdiņus, sacīja Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ināra Zadaua.

Saimniecībā "Ziedkalni" audzē rudens avenes un upenes, kuras iespējams atbraukt salasīt arī pašiem. Savu lauku viensētu Ināra ar vīru iekopa aizaugušā Ogres upes līcī 1990. gadā. Ināra no vietējo ražotāju izejvielām cep piparkūkas, kuras ved uz tirdziņiem gadskārtu svētkos, arī Ogres un Lielvārdes pilsētas svētkos.

Maizītes ar "Ziedkalnu" dārzeņiem

Nepieciešams:

  • Rupjmaize
  • Graudu maize
  • Saldskābmaize
  • Olīveļļa
  • Kartupeļu čipsu plāksnītes
  • Kabači
  • Tomāti
  • Svaigais siers
  • Zaļumi

Pagatavošana:

Maizi sagriež šķēlēs, apgrauzdē un apslaka ar olīveļļu. Uz viena maizes veida rikām liek kartupeļu čipsu plāksnītes un garšvielās apceptas kabaču ripiņas. Uz otra maizes veida riecieniem liek kartupeļu čipsu plāksnītes un svaigu tomātu šķēles. Bet uz trešā veida maizes šķēlēm liek svaigu gurķu ripiņas un piciņu svaigā siera. Pirms pasniegšanas visām maizītēm pārkaisa sakapātus zaļumus.

Maizītes ar "Ziedkalnu" dārzeņiem.
Maizītes ar "Ziedkalnu" dārzeņiem.

Citu saimnieču receptes


Vairāk

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti