Liellopa buljona zupa - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šoreiz Latvijas Televīzijas raidījuma „Es mīlu ēdienu” varonis ir Kaspars Vendelis. Viņš savu uztura piramīdu ir apgriezis otrādi, uzsvaru liekot uz taukiem, bet gandrīz izslēdzot ogļhidrātus. Viņa mērķis ir nodzīvot līdz 120 gadiem, un to varot panākt tikai tad, ja dzīvo kvalitatīvi. Raidījumā Kaspars parādīs, kā pagatavot liellopa buljona zupu.

Kaspars ir stoiķu filozofijas piekritējs, viņš sevi norūda, vēl pirms grūtības ir iestājušās. Piemēram, viņš katru rītu iet aukstā dušā. „Ķermenis jūt, ka viņam ir auksti, un viņš sāk ražot siltumu ķermenī, taču, lai to izdarītu, viņam ir vajadzīga enerģija. Es to daru jau vairāk nekā 10 gadus, bet katru reizi es domāju, ka varbūt tomēr neiešu tajā aukstajā dušā? Tam nevar tikt pāri,” atzīstas Kaspars.

Blogera dzīves mērķis ir nodzīvot līdz 120 gadiem. „Lai šāds mērķis būtu iespējams, ir nepieciešamas četras lietas: ēdiens, fiziskas aktivitātes, ģimene (tāpēc man ir trīs bērni) un socializēšanās (tāpēc es rakstu un veidoju ap sevi komūnu)," stāsta Kaspars.

Liellopa buljona zupa

Sastāvdaļas

  • Liellopu kauli
  • Liellopu gaļas gabaliņš
  • Atkauloti vistas šķiņķīši
  • Dārzeņu komplekts buljonam

Dārzeņi piedevām

  • Selerijas sakne
  • Salerijas kāts
  • Brokoļi
  • Puķkāposti
  • Burkāni
  • Kabači
  • Garšaugi – loki, pētersīļi, kinza, rozmarīns
  • Saldais kartupelis

Pagatavošana

Buljonu no kauliem vāra vismaz 5-6 stundas uz lēnas uguns.

Pēc tam vienu stundu vāra kopā ar buljonam paredzētajiem dārzeņiem

Visus garšaugus sasmalcina un, saliekot pa maziem trauciņiem, noliek malā.

Visus dārzeņus un sakņaugus kopā vai katru atsevišķi viegli apcep uz pannas vai cepeškrāsnī. Saliek pa trauciņiem un liek galdā.

Pasniedz karstu buljonu, un katrs savā šķīvī izvēlas dārzeņus un sastāvdaļas pēc sirds patikas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti