Rīta Panorāma

Telefonintervija ar LIZDA vadītāju Ingu Vanagu

Rīta Panorāma

Lietuvā pārdēvē Krievu drāmas teātri

Itālijā strīdi par enerģijas taupīšanu pat gatavojot pastu

Lielie rēķini rosina taupīt enerģiju arī itāļu virtuvēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Augstās enerģijas cenas Itālijā raisījušas plašas diskusijas par taupības pasākumiem – viens no risinājumiem ir gatavot slaveno itāļu pastu bez liesmas. Problēma ietekmē arī ēdiena gatavošanu, un valsts sašķēlusies divās nometnēs pat saistībā ar pastas pagatavošanas niansēm.

"Protams, pasta var gatavoties pati, bez liesmas. Ja ūdens sasniedz simt grādu vārīšanās temperatūru, var izslēgt liesmu, un pasta turpinās gatavoties. Taču tie izvārīsies ļoti slikti," skaidroja restorāna šefpavārs Vasfi Mesiha.

Pavāra izteikumiem var ticēt, jo viņš savas ilgās un veiksmīgās karjeras laikā gatavojis tradicionālo "Romas Carbonara" pastu pat bijušam ASV prezidentam Bilam Klintonam un citiem valstu līderiem.

Arī iedzīvotāju liekākā daļa uzskata, ka ēdiena gatavošana bez liesmas ir "ķecerība", bet citi ir gatavi taupīt.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos galvenokārt tiek pieprasītas klasiski pagatavotas  maltītes, tomēr pieaugošo izmaksu dēļ to pastāvēšana ir apdraudēta. Atelpa pēc kovida pandēmijas ierobežojumu atcelšanas bija ļoti īsa, jo patlaban rēķini par enerģiju pieauguši pat trīs reizes. Kāds restorāna vadītājs ar skumjām norādīja, ka kādreiz mēnesī bija jāmaksā no 350 līdz 500 eiro mēnesī, bet šī gada jūlija mēneša rēķinā bija skaitlis 1407.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti