"Protams, pasta var gatavoties pati, bez liesmas. Ja ūdens sasniedz simt grādu vārīšanās temperatūru, var izslēgt liesmu, un pasta turpinās gatavoties. Taču tie izvārīsies ļoti slikti," skaidroja restorāna šefpavārs Vasfi Mesiha.
Pavāra izteikumiem var ticēt, jo viņš savas ilgās un veiksmīgās karjeras laikā gatavojis tradicionālo "Romas Carbonara" pastu pat bijušam ASV prezidentam Bilam Klintonam un citiem valstu līderiem.
Arī iedzīvotāju liekākā daļa uzskata, ka ēdiena gatavošana bez liesmas ir "ķecerība", bet citi ir gatavi taupīt.
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos galvenokārt tiek pieprasītas klasiski pagatavotas maltītes, tomēr pieaugošo izmaksu dēļ to pastāvēšana ir apdraudēta. Atelpa pēc kovida pandēmijas ierobežojumu atcelšanas bija ļoti īsa, jo patlaban rēķini par enerģiju pieauguši pat trīs reizes. Kāds restorāna vadītājs ar skumjām norādīja, ka kādreiz mēnesī bija jāmaksā no 350 līdz 500 eiro mēnesī, bet šī gada jūlija mēneša rēķinā bija skaitlis 1407.