Tiesa, Antras kroņa numurs ir pildīta līdaka. Tā gan esot paliela ņemšanās, un roka jāpiešauj, lai būtu ne tikai gardi, bet arī acij tīkami.
Līdakas kotletes
- Ņem divas nelielas līdaciņas filejas, sālītu speķi – ⅓ no līdakas masas, divus palielus sīpolus.
- Visas sastāvdaļas samaļ ar gaļas mašīnu.
- Masai pievieno trīs olas, sāli piparus, pētersīli, izopu, dilles.
- Kotletes cep zeltaini brūnas – lielākas, ja vienkārši gardi paēst, mazas bumbiņas, ja kāzu vai svinību galda zivju platei.
Antra iesaka:
- Ķiploku līdakas kotletēm klāt neliek, jo tas ar zivi, viņasprāt, neiet kopā, bet sīpolus nežēlo.
- Lai saldūdens zivīm (sevišķi, līņiem, piemēram) dabūtu nost dūņu garšu, zivis pirms gatavošanas ieliek saldētavā.
- No dūņu garšas palīdz izvairīties arī cepšana uz dzīvās uguns – tieši uz malkas plīts vai grila, nevis gāzes grila.
Un noslēgumā Antra mūs cienāja ar pašceptu maizi un dažādiem smēriņiem. Jāatzīstas - viena burciņa iztukšojās zibenīgi, un saimniece labprāt padalījās ar sava gurķu smēriņa recepti. Kas ir īpaši būtiski – vasarā tas ir risinājums mūžīgajai tieši pāraugušo gurķu problēmai, kas ir katra siltumnīcas īpašnieka lāsts.
Gurķu smēriņš
- 1,7 kg pāraugušu gurķu
- 400 g sīpolu
- 1 čilli
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarote sāls
- 250 g cukura
- 1,5 tējkarote kurkuma
- 1,5 tējkarote sinepes
- 1 ēdamkarote etiķa esences
- sinepju graudiņi
Gurķus smalki sagriež, pievieno sāli un noliek uz trim stundām atsuloties. Pēc tam nospiež lieko šķidrumu un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot esenci un cieti. Visu masu savāra putriņā, pieliek esenci, vārīšanas beigās pievieno cieti. Salej burkās, aizvāko un sasedz.
Un vēl – saimnieces un saimnieki – ievērtējiet neticami ērto un pārdomāto Antras lauku virtuves galdu. Mēs novērtējām.