Latgales tradicionālie guļbešņīki - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Krāslavas novada Kaplavas pagasta “Klajumu” saimniece Ilze Stabulniece LTV raidījumā "Īstās latvju saimnieces" pārējās saimnieces cienāja ar Latgales tradicionālo ēdienu.

Ilze saimnieko teju 100 gadu vecā saimniecībā, kas atrodas pie pašas robežas ar Baltkrieviju. Viņas sirdslieta un arī ikdienas nodarbošanās ir zirgi. Par tiem Ilze zina pilnīgi visu. Saimniecībā var izbraukt gan ar kamanām, gan ratiem. Ilze ir izslavēta arī ar savu izcilo gatavošanas mākslu.

Raidījumam par godu Ilze speciāli darināja savu tautas tērpu, un to viņa prot nest godam. Ilzei ļoti tuvs ir viss latviskais. Viņa pati apgalvo - ja mājai neviena siena nav no koka, tad liekas, ka tā nav īsta māja.

Uzkoda „Klajumu” guļbešņīki ar zaļo krējumu

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi 1 kg
  • Ola 1 gab.
  • Milti 2/3 glāzes
  • Sāls
  • Kāposti 100 g
  • Burkāni 100 g
  • Olīveļļa
  • Sīpols 1 gab.
  • Malta gaļa 200 g
  • Krējums
  • Dilles
  • Jāņogas

Pagatavošana

Kartupeļus novāra, samaļ gaļas mašīnā, pievieno olu, miltus un sāli pēc garšas. Sajauc.

Kāpostu un burkānus sagriež, sarīvē un apcep olīveļļā.

Sīpolu smalki sagriež, apcep olīveļļā, pievieno malto gaļu un cep.

No kartupeļu masas uz plaukstas veido plāceni, ar karoti viducī ieliek gaļas vai kāpostu un burkānu pildījumu.

Cep uz pannas no abām pusēm zeltaini brūnus.

Pasniedz ar krējumu, kam pievienotas smalki sagrieztas dilles. Dekorē ar svaigām jāņogām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti