Kitija Švīgere ir aktīva dāma no Kandavas. Kitija ir Kandavas novada Amatniecības centra vadītāja, daudzpusīga rokdarbniece un ozolzīļu kafijas meistare. Kafijas recepti aizguvusi no senas latviešu pavārgrāmatas un ik rudeni Kandavas Kafijas un tējas svētku viesus cienā ar ozolzīļu kafiju.
Laša steiks ar kartupeļiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem
Nepieciešams:
- Laša steiks
- Kartupeļi
- Ķiršu tomāti
- Citronpipari
- Sāls
- Dilles
Pagatavošana
Laša steika gabaliem uzkaisa sāli un citronpiparus, uzliek dilles zariņu, un katru gabaliņu ietin folijā. Pēc pusstundas liek cepties uz grila. Cep aptuveni 10 minūtes no katras puses. Pasniedz ar grilētiem, garšvielām apkaisītiem kartupeļiem un cepeškrāsnī apceptām cukīni ripiņām un ķiršu tomātu zariņiem, kas pirms tam apslacīti ar eļļu.