Lapu salāti un spināti ar biezpienu. Divas receptes no pagātnes

Pienākot vasarai un siltam laikam, arvien vairāk vietas uz mūsu pusdienu galda tiek atvēlēti dažādiem zaļumiem, kurus var gan iegādāties, gan saplūkt pašu dārzā. Receptes aizgūtas no pagājušā gadsimta 30. gadu izdevuma "Zeltene" numuriem.

Spinātu salāti ar biezpienu

Nepieciešams:

  • 400 grami spinātu;
  • 1 sīpols;
  • 200 grami biezpiena;
  • 200 grami skāba krējuma.

Pagatavošana:

Izlasītas, labi noskalotas spinātu lapas sajauc ar labi samīcītu biezpienu, smalki sakapātu sīpolu un skābu krējumu, kuram pievienots nedaudz etiķa un sāls. Šādi sagatavotus spinātus var ēst ar sviestmaizi vai arī pie kartupeļiem un siļķes.

Jauktie salāti

Nepieciešams:

  • 2 nelielas salātgalviņas;
  • 1 bunte redīsu;
  • 1 sauja skābeņu;
  • 150 grami skābā krējuma;
  • Sāls, cukurs pēc garšas;
  • Dilles, loki pēc garšas.

Pagatavošana:

Krējumam pievieno sāli, cukuru, rūpīgi noskalotus un smalki sakapātus zaļumus, skābenes un ripiņās sagrieztus redīsus. Visu samaisa un pārlej notīrītām, smalki saplucinātām salātlapiņām. Salātus viegli izmaisa un sakārto traukos. Ja vēlas, salātiem skābeņu vietā var pievienot arī smalki sakapātus spinātus, taču tad patīkami skābenai garšai pievieno mazliet etiķa vai citronu sulas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt