Otrajā garšu ekspedīcijā pētīt, gatavot un baudīt dabā Renārs Purmalis devās uz Ērgļiem. Viņš kopā ar Māri Olti mēģināja tikt pie zivīm, lomu vēlāk pašiem arī pagatavojot turpat dabā – Ogres upes krastā. Gatavoti svaigu lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci, kā arī sviestā cepts asaris ar dārzeņiem.
Svaigu lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci
Sastāvdaļas:
- Dažāda veida salātu lapas
- Redīsi
- Kūpināta forele
- Brūklenes
- Zaķkāposti
Mērcei:
- Karote medus
- 3 ēdamkarotes smiltsērkšķu sulas
- Kaņepju eļļa
Gatavošana:
- Pagatavo mērci: bļodā ieliek karoti medus, pielej 3 ēdamkarotes smiltsērkšķu sulas un, lēnām lejot kaņepju eļļu, kuļ mērci. Mērce jākuļ ļoti intensīvi, lai tā izveidotos biezāka. Ja mērce būs šķidra, tad garša būs pavisam cita.
- Salātiem sagatavo dažāda veida salātu lapas, redīsus, brūklenes un zaķkāpostus.
- Kūpinātu foreli saplūkā lielos gabalos.
- Saliek visu bļodā un pārlej ar mērci.