Lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci – «Gatavo dabā» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV1 skatītāji no septembra sākuma ik otrdienu plkst.19.30 var vērot raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Otrajā garšu ekspedīcijā pētīt, gatavot un baudīt dabā Renārs Purmalis devās uz Ērgļiem. Viņš kopā ar Māri Olti mēģināja tikt pie zivīm, lomu vēlāk pašiem arī pagatavojot turpat dabā – Ogres upes krastā. Gatavoti svaigu lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci, kā arī sviestā cepts asaris ar dārzeņiem.

Svaigu lapu salāti ar kūpinātu foreli un smiltsērkšķu-kaņepju mērci

Sastāvdaļas:

  • Dažāda veida salātu lapas
  • Redīsi
  • Kūpināta forele
  • Brūklenes
  • Zaķkāposti

Mērcei:

  • Karote medus
  • 3 ēdamkarotes smiltsērkšķu sulas
  • Kaņepju eļļa

Gatavošana:

  1. Pagatavo mērci: bļodā ieliek karoti medus, pielej 3 ēdamkarotes smiltsērkšķu sulas un, lēnām lejot kaņepju eļļu, kuļ mērci. Mērce jākuļ ļoti intensīvi, lai tā izveidotos biezāka. Ja mērce būs šķidra, tad garša būs pavisam cita.
  2. Salātiem sagatavo dažāda veida salātu lapas, redīsus, brūklenes un zaķkāpostus.
  3. Kūpinātu foreli saplūkā lielos gabalos.
  4. Saliek visu bļodā un pārlej ar mērci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti