Sastāvdaļas:
- 250 g kvinojas
- 1 bundža ''Santamaria'' kokosriekstu piena
- 1 neliels brokolis
- 1 neliels ziedkāposts
- 2 sīpoli
- 2 daiviņas ķiploku
- 4 burkāni
- zaļie zirnīši
- 3–4 svaigie gurķi
- sāls
- sojas mērce
- ''Santmaria'' karijs
- ''Santamaria'' čili
- ''Santmaria'' pipari
- ''Santamaria'' malts ingvers
Lieliski saderēs ar Jacobs Creek Pinot Grigio baltvīnu
Pagatavošana:
- Bļodā ar ūdeni ieber kvinoju, lai tā noskalojas un nedaudz izmērcējas.
- Uz nelielas uguns katlā uzkarsē eļļu un sviestu, pieliek sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
- Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu, kariju un ingveru. Ja nepieciešams, pielej vēl eļļu. Nedaudz pasautē, lai garšas savelkas.
- Tālāk citu pēc cita liek klāt dārzeņus, starp katru ievērojot kādas pāris minūtes atstarpi. Pēdējos liek gurķus.
- Kad viss mazliet pasautēts (ja rauj klāt, var pievienot ūdeni), pāri ber kvinoju. Atkarībā no katliņa lieluma pievieno pāris litru ūdens.
- Vāra apmēram 20 minūtes, līdz visi dārzeņi gandrīz mīksti.
- Kad zupa vairāk savārījusies kā biezzupa, nevis buljonzupa, lej klāt gandrīz visu bundžu kokosriekstu piena.
- Kad visas sastāvdaļas mīkstas, zupu vāra vēl tikai pāris minūtes, liek klāt sojas mērci un sāli.
- Beigās noregulē garšu – ja vajag saldāku, pieliek kokosriekstu pienu, ja intensīvāku garšu – čili piparus vai sojas mērci. Protams, klāt liek arī klasiskos melnos piparus.
- Ļauj nedaudz pastāvēt, lai garšas savelkas.