Kvinojas un baltās šokolādes deserts
Sastāvdaļas:
- 100 g baltās šokolādes
- 100 g “Gusts Apinis” kvinojas
- 100 g svaigu zemeņu
Pagatavošana:
- Kvinojas graudus mērcē aukstā ūdenī vismaz stundu. Tad noskalo, izber uz cepamplāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un liek cepškrāsnī nelielā siltumā (80 grādos) nožūt.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi.
- Zemenes sagriež mazos gabaliņos.
- Sausiem kvinojas graudiem pievieno kausētu šokolādi un zemeņu gabaliņus. Samaisa viendabīgā masā. Izklāj lēzenā traukā un liek saldētavā sastingt.
- Pirms pasniegšanas 20 minūtes patur istabas temperatūrā. Pasniedz ar labu tēju vai kafiju.