Kvinojas un baltās šokolādes deserts – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 4 mēnešiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne dodas ciemos pie dzīvespriecīgās un smaidīgās Signes Šlosbergas. Kā ir Latvijā audzēt kvinoju, un kā Signe nonāca līdz idejai pašai gatavot griķu pastu? Sarunas par biznesu, grāmatām un ēdienu. Bet vēlāk virtuvē top gan pīle šampanietī, gan gardā griķu pasta, gan kvinojas un baltās šokolādes deserts ar zemenēm.

Kvinojas un baltās šokolādes deserts

Sastāvdaļas:

  • 100 g baltās šokolādes
  • 100 g “Gusts Apinis” kvinojas
  • 100 g svaigu zemeņu

Pagatavošana:

  1. Kvinojas graudus mērcē aukstā ūdenī vismaz stundu. Tad noskalo, izber uz cepamplāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un liek cepškrāsnī nelielā siltumā (80 grādos) nožūt.
  2. Ūdens peldē izkausē šokolādi.
  3. Zemenes sagriež mazos gabaliņos.
  4. Sausiem kvinojas graudiem pievieno kausētu šokolādi un zemeņu gabaliņus. Samaisa viendabīgā masā. Izklāj lēzenā traukā un liek saldētavā sastingt.
  5. Pirms pasniegšanas 20 minūtes patur istabas temperatūrā. Pasniedz ar labu tēju vai kafiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti