Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari. Spraiga cīņa Rīgā

Kūka «Kurzemnieces pūra lāde» - vērgalnieces Kristīnes Einases recepte

Latvijas Televīzijas šova "Kūku kari" dalībniece Kristīne Einase dzīvo savu vecāku saimniecībā Pāvilostas novada Vērgalē. Kristīne un viņas ceptās kūkas ir zināmas ne tikai tuvākā, bet arī tālākā apkārtnē. Viņa jau bērnībā nedaudz izmēģinājusi spēkus kūku cepšanā, bet pēdējos trīs gadus tā ir viņas ikdiena, jo strādā par konditori. Kristīne šova ekspertiem vērtēšanai piedāvāja kūku "Kurzemnieces pūra lāde", kas arī atzīta par labāko.

Kūka "Kurzemnieces pūra lāde"

Sastāvdaļas

Biskvīts (parastais, vajag četras kārtas)

Vienai kārtai vajadzēs:

  • 6 olas;
  • 7 ēdamkarotes cukura;
  • 6 ēdamkarotes miltu (augstākā labuma).

Brūkleņu- zemeņu ievārījums 

Rupjmaizes krēms:

  • 200 grami rupjmaizes;
  • 0,5 litri saldā krējuma (35% )

Putukrējumu savieno ar grauzdētu, drupinātu rudzu maizi

Zemeņu krēms:

  • 0,5 litri saldā krējuma (35%);
  • 500 grami svaigu zemeņu;
  • 500 grami zemeņu jogurta;
  • 20 grami želatīna.

Putukrējumu, blendētas zemenes un jogurtu savieno, un tad pievieno izkausētu želatīnu

Baltās šokolādes krēms:

  • baltā šokolāde
  • saldais krējums (35%)

Balto šokolādi izkausē un ieputo saldajā krējumā.

Pagatavo biskvītu un katrā kārtā kārto ievārījumu un virsū krēmu. Baltajam šokolādes krēmam virsū liek avenes, zemenes vai brūklenes. Dekorē pēc savas fantāzijas un pasniedz nākamajā dienā, kad torte ievilkusies.

Lai labi garšo!

Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti