Iekodies Zemgalē

"Iekodies Zemgalē". 3. sērija

Iekodies Zemgalē

"Iekodies Zemgalē". 4. sērija

"Iekodies Zemgalē". 3. sērija

Kuģelis Zemgales gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mēdz teikt, ka gardākos ēdienu gatavo no vienkāršākajām sastāvdaļām. Ja tā, tad kuģelis pilnīgi noteikti atbilst šim raksturojumam – kartupeļi apvienojumā ar speķi, nedaudz sīpoliem un sviesta veido izcili gardu un sātīgu maltīti. Mežotnes puses saimniece Daira savu kuģeļa recepti atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”!

Nepieciešams

  • 1 kg kartupeļu
  • 200 g kūpināta speķa
  • 2 vidēji sīpoli
  • 50 g sviesta
  • salātlapas
  • lociņi
  • krējums un citas piedevas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē.
  2. Speķīti sagriež kubiņos un uz pannas iztaukšķina (apcep). Kad lielums tauku jau izkusis, pievieno sakapātus sīpolus un arī apcep. Tad visu iemaisa sarīvētajos kartupeļos.
  3. Formu iesmērē ar sviestu, un kartupeļu masu vienmērīgi izlīdzina pa pannu aptuveni 2 cm biezumā.
  4. Pa virsu liek mazas sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar svaigām salātlapām un sakapātiem lociņiem. Klāt pasniedz krējumu un citas piedevas pēc izvēles, piemēram, bazilika pesto vai adžiku.

Kuģelis Zemgales gaumē
Kuģelis Zemgales gaumē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti