Uzkoda “Krēmsiera lečo ar pakčoja lapu”
3 personām
Pakčoja lapas – 6 gab.
Citrons – 1 gab.
Tomāti – 1 gab.
Dārzeņu lečo - 2 ēdamkarotes
Krēmsiers - 2 ēdamkarotes
Siers – 180 g
Svaigs baziliks
Bazilika eļļa – 250 ml
Sāls
Piparu maisījums
Pagatavošana
Rūpīgi pārlasa un nomazgā pakčoja lapas, ieliek atsevišķā bļodā, aplej ar bazilika eļļu un uzspiež citrona sulu, apber ar sāli un rūpīgi izviļā.
Krēmsieru liek traukā, pievieno dārzeņu lečo, sāli un citrona sulu, visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā. Sagriež sieru vienādās šķēlēs, savukārt tomātu sagriež plānās šķēlēs.
Uz katra šķīvja izklāj trīs tomāta šķēles, apber ar sāli un pipara maisījumu. Uzlej uz katras porcijas ēdamkaroti bazilika eļļas. Atstāj visu uz 20 minūtēm ledusskapī.
Pasniegšana
Uz šķīvja liek tomāta šķēles, uz tām uzliek trīs tējkarotes krēmsiera/lečo masas, divas pakčoja lapas, atkal krēmsiera/lečo masu, pa virsu izkārto siera šķēles. Aplej ar bazilika eļļu.