Krāsnī ceptu ābolu krēms vaniļas mērcē - «Īstas latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

LTV raidījuma "Īstās latvju saimnieces" otrajā raidījumā sievas no vairākiem Latvijas novadiem ciemojās pie Māras Zemdegas Allažu pagasta viesu namā “Mauriņi”. Saldajā iznesīgās sievas baudīja krāsnī ceptu ābolu krēmu vaniļas mērcē ar pašaudzētu rožu ievārījumu.

Saldais – „Rožābolu sapnis”

Sastāvdaļas:

  • Saldais krējums – 1 l
  • Āboli – 1 kg
  • Cukurs – pēc garšas atkarībā no ābolu šķirnes, ~ 150 g
  • Vaniļas cukurs – 15 g
  • Želatīns – ~ 20 g

Pagatavošana

Dienu pirms pasniegšanas nomizo un krāsnī izcep ābolus. Vēlams izvēlēties skābus. Ļoti labi der 'Antonovka'. Kad gatavi, sablendē biezenī un atdzesē.
Saputo saldo krējumu, vaniļas cukuru un cukuru. Pievieno atdzesēto ābolu biezeni un rūpīgi uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Var tūdaļ liet porciju trauciņos vai arī saliet vienā lielā traukā. Aptuveni divas stundas ļauj sastingt, pasniedz ar vaniļas mērci un rožu ievārījumu.

Vasarā gatavots rožu ievārījums

Sastāvdaļas

  • Nomazgātas un sagrieztas sarkano vai rozā rožu ziedlapiņas – 200 g
  • Ūdens – ½ l
  • Cukurs – 1 kg
  • Citrons – 1 gab.

Pagatavošana

Vispirms vāra sīrupu, verdošā ūdenī ieberot cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno ziedlapiņas. Apvāra, pievieno no citrona izspiestu sulu un vēro, kā ievārījums no tumša kļūst skaisti bordo. Ja vēlas ievārījumu kā karameli, to pavāra drusku ilgāk. Ja grib sīrupa konsistenci, tad vārīšanas laiku samazina. Lej burkās un aizvāko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti