Krāsnī cepti āboli ar putotu biezpienu un svaigām ogām - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Krāslavas novada Kaplavas pagasta “Klajumu” saimniece Ilze Stabulniece LTV raidījumā "Īstās latvju saimnieces" pārējās saimnieces cienāja ar krāsnī ceptiem āboliem, pildītiem ar putotu biezpienu, kas pasniegti ar svaigām ogām.

Saldais ēdiens ""Zirgāboli" meža ogu purvā"

Sastāvdaļas

  • Āboli 20 gab.
  • Saldais krējums
  • Biezpiens
  • Vaniļas cukurs
  • Cukurs
  • Kartupeļu ciete

Pagatavošana

Āboliem izgriež serdes un pilda ar saputotu saldo krējumu, kuram pievienots caur sietiņu izberzts biezpiens, vaniļas cukurs, cukurs pēc garšas un nedaudz kartupeļu cietes. Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes 180ºC. Pasniedz ar svaigām ogām un putukrējumu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti